Nytt ramavtal

OrganoWood tillverkar och marknadsför miljöklassat, hållbart modifierat virke och träskyddsprodukter. Sedan 2014 har OrganoWood sålt sina produkter på den norska marknaden. Nu har Maxbo, en betydelsefull byggvarukedja i Norge, beslutat att tillhandahålla OrganoWood®s modifierade virke i sitt sortiment.

–          ”Løvenskiold,  som eier og driver Maxbo-kjeden, opplever økt etterspørsel etter miljøvennlige og bærekraftige materialer med unike egenskaper. Som del av selskapets miljøstrategi er det derfor naturlig å kunne tilby OrganoWood® til våre kunder”, sier Kategorisjef Rune Kjølberg i Løvenskiold Handel.

Sedan 2012 tillverkar och marknadsför OrganoWood®-modifierat trä med ett effektivt flam- och rötskydd och med en unik vattenavvisande teknologi. OrganoWood® är ett miljöklassat alternativ till det traditionella ”gröna” tryckimpregnerade trallvirket och rekommenderas av Svenska Byggvarubedömningen och SundaHus. 2014 vann OrganoWood®-modifierat trä Nordbyggs guldmedalj för ”årets hetaste byggmaterial” och företagets träskyddssystem var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljö-märkning ”Bra Miljöval”.

–          ”MAXBO har en solid position på norska marknaden med över 60 MAXBO byggvaruhus, MAXBO stormarknader och MAXBO Proff. Att snabbt öka antal återförsäljare i Norge ör en viktig pusselbit i OrganoWood®s satsning 2018. Avtalet med Løvenskiold är en viktig del av den strategin.” säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

Arkitekter, byggherrar, landskapsdesigners, och andra proffs attraheras av OrganoWood® av många olika anledningar. Vissa faller för den vackra gråningsprocessen som med tiden ger väderexponerat trä en ljus silvergrå nyans. Andra vill ha en giftfri utemiljö för lekande barn, några behöver ett förbättrat flamskydd för fasadpanel, fördelarna är många och användningsområdena lika så.