Nytt avtal

OrganoWood tillverkar och marknadsför miljöklassat, hållbart modifierat virke och träskydds-produkter. OrganoWood har nu ingått ett försäljnings- och distributionsavtal med Alanor AS. Avtalet gäller för Alanor att sälja och distribuera OrganoWood®s träskyddsprodukter för ytbehandling av trä i Norge.

–          “Alanor er stolte av å bli valgt av OrganoWood til å promotere og distribuere OrganoWood®s miljøvennlige overflatebehandlingsprodukter i Norge. Alanor leverer i dag sine produkter til alle de store grossist plattformene i Norge: Optimera, Løvenskiold, Farveringen, Jernia og Coop.“ Audun Klauseie, Daglig leder Alanor AS.

Sedan 2011 har OrganoWood®s träskyddsprodukter tillverkats och marknadsförts i Sverige. Träskyddssystemet består av 3 produkter.

~        OrganoWood® 01. Träskydd: Flam- och rötskydd effektiv skydd mot röta och eld.

~        OrganoWood® 02. Träskydd: Smuts- och vattenskydd ger virke mycket bra vattenavvisande egenskaper. Virket blir också lättare att rengöra, får mindre risk för ytlig påväxt och mögel samt minskar risken för sprickbildning.

~        OrganoWood® 03. Trärengöring: Ett miljömärkt rengöringsmedel avsett för rengöring av trägolv utomhus.

OrganoWood®s träskyddsprodukter var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning ”Bra Miljöval”.

Idag har OrganoWood distributörsavtal för sina ytbehandlingsprodukter i ett flertal europeiska länder och nu även i Norge. Det är en expansionsstrategi som fungerat väl.

–          ”Vi säljer idag OrganoWood®s modifierade virke i Norge via återförsäljare som Optimera, Byggmakker och Maxbo. Det är viktigt att vi når ut lika brett med våra ytbehandlingsprodukter och genom ett nära samarbete med en så väletablerad distributör som Alanor är vi övertygade att vi kommer lyckas med detta.” Säger Jens Hamlin, VD OrganoWood AB.