BRF Etaget

Bostadsrättsföreningen Etaget är en karaktärsfull fastighet på Västra Kungsholmen som valt att samarbeta med några av landets mest framstående arkitekter med målsättning att skapa omsorgsfullt designade bostäder för en enklare, skönare och mer estetiskt tilltalande vardag. Kjellander + Sjöberg som har ritat huset inspirerades i arbetsprocessen av New Museum i New York och har haft ett uttalat fokus på hållbarhet.

På samtliga takterrasser har man använt OrganoWood® för en serie rad anledningar. Landskapsarkitekterna Urbio AB beskriver bland annat att hade krav på att visa att projektet inte skulle belasta miljön mer än nödvändigt. Efter att ha vridit och vänt på miljöaspekter, upplevelseaspekter och ekonomi landande de tillslut i att OrganoWood® var den rätta produkten på takterrasserna. Trät får relativt snabbt en silvrig yta som tilltalade arkitekterna, och det i kombination av en skön känsla av att inte sprida otäckt lakvatten gjorde att de gick vidare med OrganoWood®.

En ytterligare positiv effekt OrganoWood® virke har på takterrasser är att de förebygger urbana värmeöar då virket har en hög reflektans av solens UV-strålar. Läs mer om SRI och urbana värmeöar under tester & certifikat.


FAKTA

Projekt: BRF Etaget
Plats: Kungsholmen
Färdigställt: 2017
Bilderna tagna: 2018
Landskapsarkitekt: Urbio AB