Från sopptipp till badparadis  

Miljöklassat trä som blir vackrare med åren och bidrar till Västerås nya siluett som nu glänser i silvergrått. Området Lögarängen är en gammal soptipp som på 60- och början på 70-talet städades upp och ersattes avgräsytor för allmännyttan. Idag glänserLögastrands miljövänliga trädäck i sinsilvergråa skrud och västeråsarna harverkligen fått sig ett paradis. Här finns något för alla; barnfamiljer badar och leker på de öppna ytorna, pensionärer motionerar längs strandpromenaden och ungdomar som spelar volleyboll på den ya banorna. Även vintertid nyttjas området för skridskoåkning,längdskidåkning m.m. 

Från Västerås city är det en kort promenad till Lögastrand, som fick sig en rejäl uppfräschning sommaren 2014. Idag ser vi hur de trädäck som byggdes 2014 har mineraliserats och blivit vackert silvergrå. Bryggorna byggdes med trall av det miljövänliga virket OrganoWood®. 

- Den ljusa tonen och lena ytan som trät får efter några år är mycket attraktiv både ögat och för känslan vid beröring. Silver tonen speglar, som vattnet, både ljuset och molnens spel över ytorna. Besökare upplever ytan som ren och fräsch. Materialet är även självklart när miljöaspekterna tas med i beräkningen, både ur driftsperspektiv och ev framtida deponering av materialet. Västeråsarna och vi är mycket nöjda med resultatet!, Frida Nordlundh.

FAKTA

Projekt: Trädäck

Plats: Lögarängen, Västerås

Färdigställt: Mars 2014

Bilderna tagna: September 2016

Arkitekt: Frida Nordlundh

Dela artikel