2017-02-03

OrganoWood tecknar ramavtal med Byggmakker i Norge.

OrganoWood tillverkar och marknadsför miljöklassat, hållbart modifierat virke och träskyddsprodukter. OrganoWood har sedan 2014 haft produkter på den norska marknaden. Nu har Byggmakker, en av Norges största byggvarukedjor för både konsumenter och proffs beslutat att tillhandahålla OrganoWood®s produkter i sitt sortiment. OrganoWood ser Norge som en mycket viktig marknad för expansionen under 2017 och detta avtal är en viktig del av den strategin.

Sedan 2012 tillverkar och marknadsför OrganoWood®-modifierat trä med ett effektivt flam- och rötskydd och med en unik vattenavvisande teknologi. OrganoWood® är ett miljöklassat alternativ till det vanliga ”gröna” tryckimpregnerade trallvirket och rekommenderas av Svenska Byggvarubedömningen och SundaHus. 2014 vann OrganoWood®-modifierat trä Nordbyggs guldmedalj för "årets hetaste byggmaterial" och företagets träskyddssystem var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljö-märkning "Bra Miljöval".

"Att få ett avtal på plats med ytterligare en stor kedja i Norge betyder mycket för oss. Nu kan vi verkligen ha en närvaro och tillgänglighet av våra produkter och marknadsföra oss till en mycket bredare publik. Vi ser enorm potential i Norge och siktar på att bli det mest attraktiva miljöklassade materialvalet inom trä för uteplatser, fasader och andra konstruktioner. " säger Jens Hamlin, VD OrganoWood.

Arkitekter, byggherrar, landskapsdesigners, och andra proffs attraheras av OrganoWood® av många olika anledningar. Vissa faller för den vackra gråningsprocessen som efter något år ger väderexponerat trä en ljus silvergrå nyans. Andra vill ha en giftfri utemiljö för lekande barn, några behöver flamskyddad fasad med rätt brandklassificering, fördelarna är många och användningsområdena lika så.

 

För mer information, vänligen kontakta: Jens Hamlin, VD OrganoWood, Telefon: +46 72 250 21 79, Email:jens.hamlin@organowood.com