UPPTÄCK EN SVENSK INNOVATION SOM TAGIT LÄRDOM AV NATUREN

OrganoWood har tagit naturens egna knep till hjälp för att utveckla ett beständigt, motståndskraftigt och unikt träskydd helt utan gifter. Inspirationen har hämtats från den naturliga fossileringsprocessen där organiskt material som trä mineraliseras och omvandlas till fossil - en process som normalt tar tusentals år.

 

OrganoWood är ett svensktillverkat virke där kiselämnen kopplats till träfibrerna under hårt tryck och fossilerar dem. Istället för att döda svamparna och mikroorganismerna, skapar kiselämnena en fysisk barriär som hindrar svamparna från att äta virket och samtidigt ger det ett effektivt flamskydd.

 

Vårt virke har testats i ett flertal oberoende tester, genomförda av SP- Sveriges tekniska forskningsinstitut. Förutom mycket goda resultat både när det gäller flam- och rötskydd, är vårt virke dessutom hårdare än omodifierat virke. Du hittar både förbehandlat virke och träskyddsmedel på burk i vårt sortiment. Virket får med tiden en vacker, silvergrå ton som ger en extra genuin känsla.

 

Båthamn, badplats, skola eller altan - vårt virke klarar hårt utsatta miljöer!

 

Några av våra videos

Röt- och flamskydd

Organowood skapar ett naturligt trallvirke som står emot både röta och eld på ett miljöklassat sätt. 

Vattenavstötande

Genom vår behandling så skapar vi en superhydrofob yta som står emot både smuts och vatten på ett helt annat sätt än "vanligt trä".

Flamskyddad

En film som visar hur väl OrganoWoods flamskydd fungerar. 

Våra senaste nyheter