Roslags Näsby Station

Roslagsbanan laajennus kaksirataiseksi Roslags Näsbyn ja Tibblen välillä johti Roslags Näsbyn aseman rakentamiseen. Veidekke Anläggning sai Tukholman paikallisliikenteeltä toimeksiannoksi suorittaa Roslags Näsbyn aseman uudelleenrakentamisen.

Roslags Näsbyn aseman uudelleenrakentamisen lomassa rakennetaan myös Roslags Näsbyn aseman länsipuolelle uusi kaupunginosa, jossa kestävä kehitys on toiminnan keskiössä. Tänne suunnitellaan noin 1 400 erimuotoista ja -kokoista asentoa. Kaupunginosa tulee tarjoamaan miellyttävän kaupunkiympäristön, jossa on tori, puisto, ulkoravintoloita ja liikkeitä. Roslags Näsby tulee olemaan etusijalla kestävän kehityksen mukaisessa kaupunkisuunnittelussa – niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin ekologisestikin. Panostukseen sisältyy Roslags Näsbyn asema, ja OrganoWood®-paneeli valittiin luonnolliseksi julkisivumateriaaliksi.


TIEDOT

Projekti: Roslags Näsby Station

Paikka: Täby

Valmistunut: 2017

Kuvat otettu: 2018

Arkkitehti: Veidekke